Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan Yang Sungguh Indah :)

Assalamualaikum semua. :) Tgk tjuk pn da tau kn post ak psai ap? so xyah bca la . haha :PP just kidding... but seriously. >,< Ok la, ntah psaipa ak rjin la plak nk apdet blog nih. haha. sbb xdak keja kot. maybe laaa. haha

Hari Pertama Posa kat UiTM


Hm... ak rsa ni 1st time kot hri prtama posa ngan soq(sahoq. haha) yg ak x mkn skali dgn family ak. huhu. sdih jgk la. tpi nk wat cmna. Ni la khidupan. Hdup kna berdikari dah skrg. Mcm mna pn kta kena ttap laluinya jgk kan? :) So time hrini (kemarin) ak ngan bestfriend ak dkt UiTM a.k.a Fahmi Zailan pegi bli juadah dkt Bazar Ramadhan dkt Taman Ria. besaq jgk la bazar 2. xtaw nk bli apa. haha. Fahmi blek umah dia, amek keta, n then amek ak g bazar 2. bak kta Aisya Bohari:- "So sweet~" XD (jgn mrah ha aisyahhh (klau dia bca :P)) Ha, sblum 2 kn. Sblum kmi p bazar 2. kmi tnya la kt bbrapa kwn kami, kot nk pesan ap2 ka kan. mula2 smua malu. last2 bla ak gtau yg ak dah trserempak dgn lecturer (Sir Rusydi kot) yg nk bg proposal psal bazar Ramadhan yg nk dibuka kt UiTM pada 2 Ogos ni (harini), trus smua order mcm2. tmbh2 ayunie shima (bdn kcik, kuruih kedekiang tpi mkn tudia nala mcm gajah XD) So, total juadah yg kmi beli smua utk 9 org (tmasuk ak ngan fahmi :p) so bygkanla, byk ke x yg dibeli 2? haha :P xpa, bknnya slalu kan? :) then bla dah smpa, tggu la waktu bkak posa. Ak igt ak bbukak la dgn roommate fahmi, Nik. tpi tgk2, roommate dia lgi sorang, Fitri bru blek dri umah dia kt penang. Igtkan nk bukak btiga, pas2 tgk2 Nik g mkn dkt DM (dewan makan) lak. haih, so tinggal la ak ngan Fitri bkak posa dorang~ :D *bkak lgu P. Ramlee skit! yg sdih pnya* haha, mrepek la ak ni. ==' then elok2 ja org smua dok siap2 g trawih Fahmi pn blek la. elok2 blek trus g trawih. haha. :P pas2, pas2 tdoq bgn la soq utk hri strusnya :)

Hri kedua lak?

Hari kedua a.k.a hrini ek? Em, mcm besa bgn soq, Then trun la g Dm cri mkn.. dlm kul 3.45 cm2 kot. Dm ttup kul 4. Dah 2, smpai je DM, ak pn tggu la nk order beger (tunggu mcm tunggui dgn hrpn dpt mkn beger==') Pas2, abg wat beger 2 kta,"Beger da hbis" Fuhh, bygkan ap yg ak rsa? dah la ak tggu lma gk, Pas2 tgk2 hrpn ak musnah bkecai bgitu sja, sdih ooo. Dh la x reti habaq awai2. adoi la... pnaih la jgk. Rsa cm nk g bakaq DM ja :P ( Kita bakaq! kita bakaq! XD) Hm... yg lgi tagisnya, kt dm dah xdak mknn dah. So... ak ngan fahmi pn blik la blik.... bli air je. huk2. (sdih x? haha) Blik2 je blik fahmi, tgk fitri da bgm, pas2 dia pn pelawa kmi mnum nestum. So, nestum 2 la menu soq kami. huhu. tpi bsyukur la dripada xdak langsung kan? Alhamdulillah :) Then, hrini gak mrpukan hriti prtama g klas dlm bulan posa, well, kene jln. tpi  xdak hal la 2. :P yela, kemarin kn cuti. :) ok la, skip 2 lpas blik klas CTU(Pendidikan Islam) yg ustaz dia (ustaz neezam) yg trsgt la best n lwk, ak ngan fahmi pn g la PI (pusat Islam) Tggu ayunie ngan aisyah utk g bazar kt Dewan perdana yg bru bkk hrini (serius laku baq ag! :D) tggu pnya tggu dri pukol 6, depa smpai ad la dlm 6.30 gitu :P haha. ok la, lpas diorang dah smpai kmi pn truskanla prjalanan yg teramat jauhnye (50 meter ad kot . hee :P) ap lg, jln2 cti mkn r! XD Ok la, ak skip trus lpas hbis bli. Ayunie ngan Aisyah blik trus, tpi ak ngan Fahmi singgah bkk posa dkat PI, ada Ustaz Neezam , abg Suzairi dgn erm spa  tah x igt nma depa (ada dua org :P)
pergh! mmg best la, juadah yg msing2 bli, share sorang ckit smua boh dlm 1 talam. Mmg trasa kemuafakatannya =D tmbh2 lak bubukak dgn ustz kn? x lrt glak la. haha. then, tup2, solat Maghrib n then trus solat Isya" n trawih, hbis 2 jmpa la dgn abg Kamarul (Presiden Kelab Rukun Negara), dia ajk aku qiam dkt PI mlm ni (time ni fahmi ada meeting AJK Kelab Arab). ak pn kta, ok la... haha. then blik blik jap, maen Bkk FB n maen Resident Evil 5. Pas2 dlm kul 1 abg Kamarul pn kol la ak. then Asif bwk ak ke PI, smpai la skrg, The End :)

Smpai situ jela kot. Pnjg dak? haha. ntah la ttiba dok wat diary lak kn? XD ak taw hmpa mesti mlaih nk bca pnya. hak2. Ok la, ak pn nk tdoq da ni. Dah pukoi 2,20 a,m da pn. hee. Selamat Malam. Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment