Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan Yang Sungguh Indah :)

Assalamualaikum semua. :) Tgk tjuk pn da tau kn post ak psai ap? so xyah bca la . haha :PP just kidding... but seriously. >,< Ok la, ntah psaipa ak rjin la plak nk apdet blog nih. haha. sbb xdak keja kot. maybe laaa. haha

Hari Pertama Posa kat UiTM


Hm... ak rsa ni 1st time kot hri prtama posa ngan soq(sahoq. haha) yg ak x mkn skali dgn family ak. huhu. sdih jgk la. tpi nk wat cmna. Ni la khidupan. Hdup kna berdikari dah skrg. Mcm mna pn kta kena ttap laluinya jgk kan? :) So time hrini (kemarin) ak ngan bestfriend ak dkt UiTM a.k.a Fahmi Zailan pegi bli juadah dkt Bazar Ramadhan dkt Taman Ria. besaq jgk la bazar 2. xtaw nk bli apa. haha. Fahmi blek umah dia, amek keta, n then amek ak g bazar 2. bak kta Aisya Bohari:- "So sweet~" XD (jgn mrah ha aisyahhh (klau dia bca :P)) Ha, sblum 2 kn. Sblum kmi p bazar 2. kmi tnya la kt bbrapa kwn kami, kot nk pesan ap2 ka kan. mula2 smua malu. last2 bla ak gtau yg ak dah trserempak dgn lecturer (Sir Rusydi kot) yg nk bg proposal psal bazar Ramadhan yg nk dibuka kt UiTM pada 2 Ogos ni (harini), trus smua order mcm2. tmbh2 ayunie shima (bdn kcik, kuruih kedekiang tpi mkn tudia nala mcm gajah XD) So, total juadah yg kmi beli smua utk 9 org (tmasuk ak ngan fahmi :p) so bygkanla, byk ke x yg dibeli 2? haha :P xpa, bknnya slalu kan? :) then bla dah smpa, tggu la waktu bkak posa. Ak igt ak bbukak la dgn roommate fahmi, Nik. tpi tgk2, roommate dia lgi sorang, Fitri bru blek dri umah dia kt penang. Igtkan nk bukak btiga, pas2 tgk2 Nik g mkn dkt DM (dewan makan) lak. haih, so tinggal la ak ngan Fitri bkak posa dorang~ :D *bkak lgu P. Ramlee skit! yg sdih pnya* haha, mrepek la ak ni. ==' then elok2 ja org smua dok siap2 g trawih Fahmi pn blek la. elok2 blek trus g trawih. haha. :P pas2, pas2 tdoq bgn la soq utk hri strusnya :)

Hri kedua lak?

Hari kedua a.k.a hrini ek? Em, mcm besa bgn soq, Then trun la g Dm cri mkn.. dlm kul 3.45 cm2 kot. Dm ttup kul 4. Dah 2, smpai je DM, ak pn tggu la nk order beger (tunggu mcm tunggui dgn hrpn dpt mkn beger==') Pas2, abg wat beger 2 kta,"Beger da hbis" Fuhh, bygkan ap yg ak rsa? dah la ak tggu lma gk, Pas2 tgk2 hrpn ak musnah bkecai bgitu sja, sdih ooo. Dh la x reti habaq awai2. adoi la... pnaih la jgk. Rsa cm nk g bakaq DM ja :P ( Kita bakaq! kita bakaq! XD) Hm... yg lgi tagisnya, kt dm dah xdak mknn dah. So... ak ngan fahmi pn blik la blik.... bli air je. huk2. (sdih x? haha) Blik2 je blik fahmi, tgk fitri da bgm, pas2 dia pn pelawa kmi mnum nestum. So, nestum 2 la menu soq kami. huhu. tpi bsyukur la dripada xdak langsung kan? Alhamdulillah :) Then, hrini gak mrpukan hriti prtama g klas dlm bulan posa, well, kene jln. tpi  xdak hal la 2. :P yela, kemarin kn cuti. :) ok la, skip 2 lpas blik klas CTU(Pendidikan Islam) yg ustaz dia (ustaz neezam) yg trsgt la best n lwk, ak ngan fahmi pn g la PI (pusat Islam) Tggu ayunie ngan aisyah utk g bazar kt Dewan perdana yg bru bkk hrini (serius laku baq ag! :D) tggu pnya tggu dri pukol 6, depa smpai ad la dlm 6.30 gitu :P haha. ok la, lpas diorang dah smpai kmi pn truskanla prjalanan yg teramat jauhnye (50 meter ad kot . hee :P) ap lg, jln2 cti mkn r! XD Ok la, ak skip trus lpas hbis bli. Ayunie ngan Aisyah blik trus, tpi ak ngan Fahmi singgah bkk posa dkat PI, ada Ustaz Neezam , abg Suzairi dgn erm spa  tah x igt nma depa (ada dua org :P)
pergh! mmg best la, juadah yg msing2 bli, share sorang ckit smua boh dlm 1 talam. Mmg trasa kemuafakatannya =D tmbh2 lak bubukak dgn ustz kn? x lrt glak la. haha. then, tup2, solat Maghrib n then trus solat Isya" n trawih, hbis 2 jmpa la dgn abg Kamarul (Presiden Kelab Rukun Negara), dia ajk aku qiam dkt PI mlm ni (time ni fahmi ada meeting AJK Kelab Arab). ak pn kta, ok la... haha. then blik blik jap, maen Bkk FB n maen Resident Evil 5. Pas2 dlm kul 1 abg Kamarul pn kol la ak. then Asif bwk ak ke PI, smpai la skrg, The End :)

Smpai situ jela kot. Pnjg dak? haha. ntah la ttiba dok wat diary lak kn? XD ak taw hmpa mesti mlaih nk bca pnya. hak2. Ok la, ak pn nk tdoq da ni. Dah pukoi 2,20 a,m da pn. hee. Selamat Malam. Assalamualaikum :)

Saturday, July 30, 2011

Untitled

Assalamualaikum, apa kabar semua!!! Bersama saya DJ minmin! =,='' (woi ckop la dok mrapu. ak mencik dow cmni =='')

Er, post ak hrini tjuk ap? xtaw la. mlas nk pkir, ak ltak jela untitled sempena slh 1 lgu yg ak suka :P (booo! pemalas! )

Ok, ak ngaku ak mmg mls nk apdet2 blog nih. hahaha. tp tah sepa tba2 jari 2 rsa cm nk click ja kt blogspot =P
Post hrini xdak papun sbenaqnya. Sja nk mrapu skit ja. haha.

Stret 2 da point. Hrini ak mmg ltih gla gaban pnya. bkn hrini ni ja, tpi sjak 2 3 minjak ni. sirius ltih bhai!

awat ltih sgt?

ntah la... mgkin sbb ak ad bnyk aktiviti kot. mggu lpas ak bru lpas jd faci utk bdak pra perdagangan (bdak yg sma umo ngan ak. haha) yg lwaknya kn, ad stengah 2 pggei abg. ABG??? LOL! XD Nk tgk gamba? nnt klau dah ad, tgk2 la kt fb ak. heheh :) pas2 lak, kemarin dlu ak blek umah, then kemarin blik sni blek. sat ja blek. hak2. err, dah 2... hrini hbeh ja klas, ak g mkn. then g prpustakaan n then ke pjabat kolej. (pjabat kolej? ak k buat apa? haaa ada la :P) then, naek la ke blik kwn ak. tingkat 4 doh. =,= so skrg ak msih lg brada kt dlm blik 2. (tayah gtau la wey)  maybe slah 1 lg faktor ak jd ltih sbb td time dlm klas account, siyes ak mcm x phm lgsung. tensi (tension) ohh.

Ha, by the way esk dah nk puasa, kejap jeeee. ak pn sedar x sedar dah dua blan lbih kt uitm ni. sparuh sem dah pn. haih... pas2 tup tup nnt final exam dah. OMG~~ T^T So, kt sni ak ingin mengucapkan SELAMAT  BERPUASA DI BULAN RAMADHAN ye! smoga kta diberkati Allah S.W.T. =) Jgn lak, tgah dok posa p mkn kan. hehe :P

Ak sudahi blog hrini smpai sni jela. nk smbg wat assignment lak. pas2 nk kena hantar first aid kit, yela dah jd exco kbajikan mggu lpas kn. huhu... ok lah, klau ak rjin nnt ak apdet la plak. hua3 :P

P wayang tgk kum kum,
Assalamualaikum. :)

Sunday, July 17, 2011

Saja tadak keja cari keja

Assalamualaikum W.B.T kpd para2 blogger  (buat mcm ghamai dok bca , ntah2 sorang pn tarak. haha >,< ) btw, da sgt lma gyla yg amat nk mampuih ak x apdet blog ni. Last sbelum ak msuk UiTM Merbok, Sungai Petani, Kedah, Semenanjung Malaysia, Malaysia, Asia, Bumi, Bima Sakti, Alam Semesta ni. (hahaha, ntah papa pnya alamat, sori ak buat lwak bodo =,=)

Hmmm.... skrg ak dah pn brgelar sbgai seorang Mahasiswa (pantas siswa pantas!!!) Mcm x pcaya pn ada. >,< (just kidding, but seriously. haha) ak rsa cm ak ni bbudak ja. huhu~

 *Tiba2 mai sorang interviewer*

Interviewer: How's your day at UiTM?
Aku           : Oh good, really good. I'm fine Thank you. Hdup ak kt UiTM ni mmg best arrrr.
Interviewer: Hare toi ==' aku tnya dlm english hang balun minglish. tabuh bru tau!
Aku:          : Suka hati la,  ni blog aku. wekkk :PPP
Interviewer: So, amcm? Dah ada awek?
Aku            : Awek? haha. xtaw2. XD kt sni aku dpt   kengkawan baruuu, lecturer bru, smua bruuuu tpi awek ja x bru. malahan xdak pn. bahahaha XD
Well, kat sni ak mlalui satu suasana yg bru bg aku dimana ak x penah pn dok kt asrama sbelom ni. Tp alhamdulillah la ak bole mnyesuaikan diri kt sini. :) Ak bsyukur sgt2 dpt msuk sni. Kos UiTM bbanding U U laen mmg beze gyla. Mrah dan brkualiti. ^_^ (UiTM!!!! Di Hatiku!!!) <-- ttiba ja =,=
Ha, lagi 1 sistem pmbelajaran dia mmg laen la dri skola. xdak msa nk main2 (tapi ak main2 jgak. LOL XD) sbb dah dkat U ni depa gna sistem semester. Oh God, kejap2 quiz, kejap2 test, mmg pergh  ah! Ak hrap dpt pointer yg elok dan cmerlang slama ak ad kt UiTM ni. korang doa2kanla yea? Aminnn :)

Hmm... smpai sni jela kot. Ak pn xtau nk tlis ap dah. haha~ ;P hrap dpt slalu apdet lgi blog ni. Jmpa lagi di msa yg akn dtg!!!!

Makan buah tercekik kat halkum, Assalamualaikum~~ ;D

~mimin~

Saturday, May 7, 2011

Alhamdulillah, Bersyukur Kepada Allah =)

Asslamualaikum W.B.T, entry aku kali ni... Hmm, let see... Kemarin semua lepasan SPM 2010 dah boleh check keputusan permohonan upu. Alhamdulillah, aku telah ditawarkan dalam course Diploma Sains Komputer dekat UiTM Sungai Petani pada 21 Mei ni. Huhu. X lama dah oiii. No more play2, cuti sikit punya lama. X puaih g ka woi? xD Dan aku mmg x sangka aku akan dapat 1st choice aku. Termasuk la matrix, dapat la kmpp. Tapi aku lebih prefer Diploma la. ;P X smpai sebulan lagi dah. T_T .So, apa2 pun, kepada kawan2 aku yang x berjaya dapat tawaran ke IPTA or matrix, jangan risau, THIS IS NOT THE END! MANY JOURNEY AWAITS US! Peluang masih banyak, Allah dah tentukan rezeki masing2. Apa yang kita perlu buat cuma berusaha, jangan berhenti dan berputus asa. Ada rezeki x kemana... Betol x? ;) Hmmm, sampai disini saja entry saya. Saya sudahi entry saya dengan Assalamualaikum W.B.T ( mcm pemidato la plak xD) Ok2, bye2. :)

Thursday, May 5, 2011

Mmg Pergh habaq kt ag! XD

Assalamualaikum w.b.t. Erm, 1stly, lema sori ar ta apdet 2 hri daaa. huhu. bkn ap mlas ja. XD Ok, bebalik kpd entry ak yg sbelum ni. Ak mmg dok syiok pnya layan conan. Tp ada 1 episode ni mmg best gla pnya. Jln crita dy x dpt tpikir lgsung. Haha, ak ta bole bygkan mcm mna Gosho Aoyama kluarkan idea dia yg gla2 pnya byk dri otak dia. X tercapai akal ku~ T^T Bygkanlah, stiap episode cra jnayah dia smua brbeza. Episode smpai brapa? @_@ Tp apa2 pn, episode ni yg terbaik la bg ak stakat ni. Nk tgk? 2 klik link ungu kt bwah 2. =P Hmmm... smpai cni ja kot dlu. Hoho. Bye2~ ^^

Ni ar. Perghh~~

Sunday, May 1, 2011

Err...!??? =='

Err...? Assalaimualaikum w.b.t. Eh, lma gyla an aku x apdet blog ni? ( Buat mcm dok apdet xD) lalalalala... Actually, lema yg suro ak apdet. Ktanya agk kbosanan. xD Hmm... Apa g r?? Ha... Sjak dua minjak ni kn, aku dok sronok layan anime Detective conan. Haha. Ntah cmna ntah, ak leh terjumpa episode smbungan yg btol2 pnya smbgan la kpada episode yg ak bru tgk kt tv. haha. Apa g... layan rr!! :P Mmg best!!! hoho. Emm... ha, lg 1. Amer Mansoq' (haha) ad tnjuk kt aku stu software ni, iaitu Paint Tool SAI. Ala, tgk dri nma pon taw., utk2 lkis2 mia. haha. Ak lkis tadak la cantek pn. haha. Tgah blaja. huhu... Nk tgk? g visit fb aku. xD mmg komfem ta bley bla! xDD Oke lah, ak rsa ni dah ckop kot. Kn lema kn? lema lema lema. :P Klau ak rjin ak post lg entry bru ea. Okeh, tata titi, tutu, toto... Assalamualaikum. =)

Saturday, February 26, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum semua!!! Alhamdulillah, akhirnya siap gak blog ak yg x sberapa ni. HuHu... Ak da create agak lma da blog ni, tp x ksampaian utk menyiapkannya. Ak da create be4 ak keja KFC lg. hoho. xD Hrap ak dpat slalu apdate blog ni. Trimas kpd sesapa yg folo ak. =)